Back to Top Peştişorul Trist: In Cautarea Fericirii - Partea 2 de Schiopu Aurelian-Leonard

Peştişorul Trist

www.Societatea.Eu

Cauţi "Fericirea"?
N-am uitat, ce mi-a zis cineva odată:
"din când în când e bine să te mai opreşti din căutarea fericirii,
şi să te mulţumeşti să fii fericit"!

GĂSEȘTE-MĂ și aici / FIND ME also here: www.Societatea.Eu


In continuare ...

O scurta relatare.

Stii ce zic mai, in final, fiecare ajunge unde si cine poate. Si cat pentru mine, sper la fel ca si tine : pentru zilele alea !

Capul drept asa !

Totusi, singurul lucru care poate deveni suparator la un timp dat, si e doar UNUL singur, pe langa cel al negasirii, ca : ai sa treci pe langa ea, cand defapt ea e aproape si nu ai sa poti sa dai, timpul inapoi... Si-o sa-mi spuna iar "ai pornit pe-un drum, acum du-te mai departe, chiar dac-ai uitat de unde ai plecat si haide..."-AK).

Dar, ce nu v-am spus poate pana azi si ar fi fost diferit s-o fi spus mai de demult, poate ma grabesc s-o spun dar o las totusi aici, s-o vada cine vede. Si este ca presimt eu ceva bun acolo in larg. Trebuie sa fie ceva mai mult de atat ! In pofida tuturor "jocurilor de baricadare", valuri si vant... ramane totusi ceva special in directia aia si o sa ramana la mal, doar cine se multumeste cu mai putin, cum fac cei mai multi. ...te pune pe ganduri? Sper. Poate ca de asta am lasat ce-i scris aici. Si poate tot de aia, ar fi timpul sa incepi cu inceputul.
Daca te gandesti, poate suna si sinucigas. Depinde ce si cat si unde, ce-i drept. Oricum, nu stiu... Ce mi s-a dat pana acum, le-am pus intr-un rucsac si folosesc, iar de-o vreme buna de cand am plecat, m-au ajutat si vad ca ma ajuta.
Poate ne intalnim pe drum si cine stie, ne strangem mainile si zambim.
Oricat de mare ar fi lumea, oameni simpli si mici ca tine, ca noi , or sa umple intotdeauna golul, lasat de ceilalti.

Ce-i mai important si poate chiar cel mai important din toata relatarea asta, care poate unii au inteles-o demult si sunt acum putin in fata noastra, dar de asta m-am intors sa-ti spun atat :
fiecare trebuie sa aiba un vis (macar unul , dar sincer) si fiecare mai ales trebuie (zic trebuie) sa invete SA ALEAGA SINGUR pentru el insusi ! Auzul, vazul s.a. te conduc doar spre invataturi. Vezi? Sa fie dornic sa invete ...
Ce sa mai zic. Poate am zis cateva si nici asa nu-i deajuns. Niciodata n-o sa fie, stiu. Asta-i poate doar schema mea in rezumatul ei, pe cel mai scurt posibil. Poate-am mai si omis una alta... Ramane doar sa-ti faci si tu una, sau sa ti-o completezi pe a ta cum stii si vrei, in continuare.

Sper doar, cu intentia , ca au fost cativa , iar tu de asemenea care au rapit din timp sa culeaga si sa aleaga.
Intr-o zi poate o sa inteleaga, ca le multumesc si o duc bine acolo unde sunt.


Iti mai spun ceva ...

Vrei sa fii iubit, iubeste.
Vrei sa fii respectat, respecta.
Vrei sa fii apreciat, apreciaza.
Vrei sa fii auzit, asculta.
Vrei sa fii imbratisat, imbratiseaza.
Vrei sa nu fii uitat, ia aminte.
Vrei sa fii iertat, iarta.
Vrei sa fii apropiat, strange.
Vrei sa fii mare, invata sa fii mic.
Vrei sa castigi, invata sa stii si cum (e) sa pierzi.
Vrei sa fii indrumat, indruma.
Vrei sa fii privit, priveste.
Vrei sa fii inteles, intelege-te pe tine.
Vrei sa te tina, nu-i da drumul.
Vrei sa nu te lase, nu lasa.
Vrei sa creada, crede.
Vrei sa ramana, spune-i.
Vrei sa crezi... asculta.


AI INVATAT CEVA DIN ASTA? DACA CREZI CA DA, SPUNE-LE SI PRIETENILOR TAI, LA TOTI CARE TI-S DRAGI, IMPARTE-LE TOT CE INVETI, IMPARTE-LE DIN CUNOSTINTELE SI INVATATURILE TALE, INVATA-I SA INVETE, LA RANDUL LOR VOR INVATA PE ALTII... ARATA-LE CA CE-I AL TAU E SI AL LOR :UN LOC MAI LINISTIT APROAPE DE EI !

Apreciaza persoanele dragi cat timp le ai aproape ! Nu vor fi langa tine o viata. Doar pentru un timp... 和平愛喜

INVATA SA ASCULTI

Prietenul vostru.

(scris in 4 august 2008)

1 comentarii:

Am luat-o iar de la capat. Chiar daca e frig aici, ma incalzeste dinauntru bucuria de a te reciti, regasi. Pasaje mai noi sau mai vechi, versuri menite sa tulbure, imagini si muzici intr-o ambianta pe care n-as mai parasi-o niciodata. Sa ma tin deoparte? Justificarea nu ar fi destul de serioasa. Asa ca, iata-ma!Bun gasit!

Trimiteți un comentariu

Ai curaj să sari?

Subacvatic

O bulă de aer, spre suprafaţă: Heeei, ce te uiţi în apă? Nu ştiai că peştii au şi aripi? Haide, sari cu mine! Te invit la un înot, în mica mea baltă, colţ de-ocean, să-ţi pot oferi puţin din puţinul meu.

Sori şi ploi...

Ultimii la apă

Scrisori în sticle

Subscrie şi primeşte-le pe toate

Powered by FeedBurner


Peştişori înscrişi



Creative Commons License